Tämän viestin tarjoaa Nicotinell

Mitä hyvää tapahtuu, kun jätät tupakan

Tupakoijalle voi tuottaa vaikeuksia ottaa juoksuaskelia tai kävellä ylös portaita.
Mutta tiedätkö, mitä kehossasi tapahtuu, kun olet tumpannut viimeisen savukkeesi?
Vain minuuteissa alkaa elimistösi palautua, ja jo vuorokauden kuluttua voit tuntea olosi pirteämmäksi!

Jokainen tietää, että tupakointi on haitallista. Kun tupakoija vetää savua henkeen, avaa hän samalla tuhansille aineille tien keuhkoihinsa. Verenkierrossa aineet leviävät aina laajemmalle.

Nikotiini kiihdyttää sydämen lyöntitiheyttä, kohottaa verenpainetta ja nopeuttaa aineenvaihduntaa.

banner

Pulssi reagoi positiivisesti

Tämän lisäksi tupakoitsija kärsii muita useammin aknesta, tavallista huonommasta hiustenlaadusta ja ihorypyistä. Ne kaikki johtuvat heikentyneestä verenkierrosta. Lisäksi naistupakoitsijat saavat tavallista useammin ylimääräistä karvoitusta käsivarsiin ja kasvoihin.

Mutta sinä voit tehdä tälle jotain – jo tänään.

Jos teet päätöksen ja tumppaat lopullisesti, et ainoastaan auta ympäristöäsi ja talouttasi. Teet palveluksen myös elimistöllesi.

Jo 20 minuuttia sen jälkeen, kun olet tumpannut, on verenpaineesi ja pulssisi reagoinut myönteisesti.

Kun olet viettänyt 12 savutonta tuntia, on kehosi häkäpitoisuus pudonnut ja tunnet itsesi aiempaa pirteämmäksi. Edelleen 12 tuntia myöhemmin – siis vuorokauden kuluttua siitä, kun olet lopettanut – on häkä eli hiilimonoksidi poistunut elimistöstäsi. Keuhkot alkavat poistaa limaa ja muita tupakoinnin aiheuttamia jäämiä.

Monia terveyshyötyjä

Moni voi kärsiä levottomuudesta, keskittymisvaikeuksista ja uniongelmista lopetettuaan tupakoinnin, mutta nämä vieroitusoireet tapaavat poistua parissa viikossa. Tupakanhimo voi silti jatkua pidempään, vaikka elimistö on jo kahden vuorokauden kuluttua nikotiiniton.

Myös mielenkiintoista: maku- ja hajuaistit paranevat, kun olet lopettanut tupakoinnin. Voit myös päästä eroon ikenien verenvuodosta ja pahanhajuisesta hengityksestä. Ja kaiken lisäksi tupakanpolttajilla on selvästi kohonnut riski sairastua kakkostyypin diabetekseen ja nivelreumatismiin.

Kuten todettua, tupakattomuuden terveyshyödyt ovat moninaiset. Kehosi tuntuu uudistuneelta ja alkaa lähes heti palautua. Vai mitä sanot näistä?

20 minuutissa:
Verenpaine ja pulssi ovat palanneet normaalitasolle.

12 tunnissa:
Veren häkäpitoisuus on laskenut ja lähestyy normaalia.

2-12 viikossa:
Keuhkot ja verenkierto ovat parantuneet asteittain, ja kävelyllä käyminen saattaa jo tuntua helpommalta. Iho alkaa palata luonnolliseen väriinsä.

1-9 kuukaudessa:
Hengitys helpottuu jo muutamassa viikossa. Yskä ja ärsyyntyneet limakalvot saattavat vaivata joitain kuukausia pidempään, koska hengitysteissä olevien värekarvojen pitää elpyä.

Katso – näin Nicotinell voi auttaa sinua

1 vuodessa:
Sydän- ja verisuonitautien riski on puolittunut ja vastustuskyky parantunut.

5-15 vuodessa:
Veritulpan sydäninfarktin ja aivoverenvuodon riski on alentunut samalle tasolle koskaan tupakoimattomien kanssa. Tupakoinnista aiheutuvien sairauksien riskit ovat lähes samalla tasolla kuin niillä, jotka eivät ole koskaan polttaneet.

10 vuodessa:

Keuhkosyövän kehittymisen riski on puolittunut verrattuna tupakoitsijaan. Sama pätee suuontelon, kurkun, virtsarakon, haiman, munuaisten, mahan, kohdun ja paksusuolen syöpiin.

Jotta pysyt irti tupakasta, kannattaa sinun asettaa itsellesi välitavoitteita. Yksi tärkeimmistä on selviytyä ilman savukkeita yhden kokonaisen kuukauden ajan – siinä vaiheessa on mahdollisuutesi irtautua tupakasta lopullisesti tilastojen mukaan jo viisi kertaa alkuperäistä suurempi.

Tähtäimen voit tänä syksynä asettaa vaikkapa vuoden lopun juhlapäiviin!

Lähde: https://www.terveyskirjasto.fi

Yritätkö lopettaa tupakoinnin? Klikkaa tästä ja opi lisää!

Nicotinell-nikotiinivalmisteet avuksi tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviin vieroitusoireisiin. Sisältää nikotiinia. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Ei alle 18-vuotiaille eikä tupakoimattomille. Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä tupakoi samanaikaisesti, kun käytät Nicotinellia. Jos olet yliherkkä jollekin valmisteiden sisältämistä aineista, älä käytä Nicotinellia. Haittavaikutuksena voi esiintyä huimausta, päänsärkyä, ruuansulatuskanavanvaivoja, laastaria käytettäessä myös ihoärsytystä. Jos sinulla on sydän- tai verenkiertoelimistön sairaus, jokin muu sairaus tai olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärin kanssa. Valmisteyhteenvetojen lyhennelmä 21.9.2020. Perustuu 04/2020 – 09/2020 päivättyihin valmisteyhteenvetoihin. Lisätiedot: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Finland Oy, puh: 0800 77 40 80, s-posti: scanda.consumer-relations@gsk.com. Tavaramerkit ovat GSK-konsernin omistamia tai sille lisensoituja. ©2020 GSK tai lisenssinhaltija. 09/2020, PM-FI-NICOT-20-00047