Tämän viestin tarjoaa Nicotinell

Tässä tärkeä tavoite: tähtää kuukauden päähän

Pidättyminen tupakoinnista kuukauden ajan viisinkertaistaa mahdollisuutesi lopettaa kokonaan.
Lopettaminen on matka, jonka aikana koet olosi paranevan vaihe vaiheelta.
Katso kalenteria ja merkitse sinne päivä, joka tuo mukanaan palkinnon.

Tupakoinnin lopettaminen ehkä tapahtuu kerralla. Jonain hetkenä vain sammutat viimeisen savukkeesi etkä enää sytytä seuraavaa.

Lopettaminen on silti pitkä prosessi. Se on matka.

Kun aloitat matkan, muista että tie vie kohti hyviä asioita: parempaa terveyttä, helpompaa arkielämää, jopa taloudellista hyötyä.

Ennen kaikkea on hyvä pitää mielessä välitavoitteita: kun olet ollut kuukauden ilman tupakkaa, olet viisinkertaistanut mahdollisuutesi irtautua siitä ikihyväksi.

Myös nikotiinikorvaushoitotuotteet, kuten Nicotinell-imeskelytabletit, -lääkepurukumit ja -depotlaastarit parantavat tutkitusti mahdollisuuksiasi lopettaa kokonaan.

Muutoksia välittömästi

Lopettaminen aiheuttaa monelle, muttei kaikille, vieroitusoireita.

Niistä ensimmäiset iskevät jo parin tunnin kuluttua. Pahimmillaan ne ovat parin päivän päästä, mutta suurimmalla osalla ne ovat ohi kolmessa tai neljässä viikossa. Juuri siksi yhden kuukauden raja on erinomainen ykköstavoite.

Hyvät uutiset: yhtä aikaa vieroitusoireiden kanssa huomaat, miten tupakasta luopuminen helpottaa elämääsi.

Ensimmäisiä merkkejä elimistön palautumisesta ovat verenpaineen aleneminen ja pulssin tasaantuminen. Ne tapahtuvat alle puolessa tunnissa.

Kun olet viettänyt 12 savutonta tuntia, on kehosi häkäpitoisuus pudonnut ja tunnet itsesi aiempaa pirteämmäksi. Edelleen 12 tuntia myöhemmin – siis vuorokauden kuluttua siitä, kun olet lopettanut – on häkä eli hiilimonoksidi poistunut elimistöstäsi. Keuhkot alkavat poistaa limaa ja muita tupakoinnin aiheuttamia jäämiä.

banner

Henki kulkee, seksikin paranee

Tässä lisää tupakoinnin lopettamisesta seuraavia hyvän olon hyötyjä:

  • Tunnet hajut ja maut paremmin jo muutamassa päivässä.
  • Nukut rauhallisemmin ja pidempään.
  • Kestät stressiä paremmin.
  • Masennus, ahdistus ja stressi vähenevät.
  • Hengitys kulkee paremmin parin-kolmen kuukauden kuluessa.
  • Saatat nauttia seksistä useammin ja pidempään.
  • Hengityksesi raikastuu, kun suusi terveys paranee.

Kaikki edut eivät tule kerralla. Tunnet ne vaiheittain. Juuri siksi kannattaa malttaa ja tähdätä vähintään kuukauden päähän.

Lisänä tulevat terveyshyödyt, joita et arkiolossasi huomaa: syöpäriski pienenee, hyvän eli HDL-kolesterolin taso veressäsi paranee ja niin edelleen.

Katso – näin Nicotinell voi auttaa sinua

Yli miljardin euron haitat

Lopettamalla voi tehdä hyvää ennen kaikkea itselleen. Mutta myös läheisilleen ja koko yhteiskunnalle.

Tupakointi aiheuttaa edelleen Suomen kansantaloudelle vuodessa yli miljardin euron haitat esimerkiksi poissaoloina töistä ja terveydenhoitokuluina.

Tupakointi on vähentynyt Suomessa tasaisesti pitkän aikaa, mutta aivan viime vuosina kehitys on tasaantunut.

Päivittäin tupakoivia on työikäisistä noin yksi kahdeksasta. Jos satunnaiset savuttelijat lasketaan mukaan, on tupakoitsijoita maassa noin 900 000.

Korona-aika on tuonut monia vaaroja mukanaan. Julkinen talous heikkenee, ja Suomessakin paikataan valtion kassan aukkoja muun muassa tupakkaverolla. Nähtäväksi jää, saako savukkeiden hinnan nousu useamman suomalaisen tumppaamaan lopullisesti.

Ota kalenteri esiin

Sinä voit tehdä osasi ottamalla savuttomuuden tavoitteeksesi. Ota kaverit, perhe, tutkittu tieto ja korvaushoitotuotteet avuksi.
Ota kalenteri käteen ja katso kuukauden päähän.
Siellä odottaa palkinto.

Lähde: https://www.terveyskirjasto.fi

Yritätkö lopettaa tupakoinnin? Klikkaa tästä ja opi lisää!

Nicotinell-nikotiinikorvaushoitovalmisteet avuksi tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviin vieroitusoireisiin. Sisältää nikotiinia. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ja noudata annosteluohjeita. Ei alle 18-vuotiaille eikä tupakoimattomille. Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä tupakoi samanaikaisesti, kun käytät Nicotinellia. Älä käytä Nicotinellia, jos olet yliherkkä jollekin valmisteiden sisältämistä aineista tai et tupakoi. Haittavaikutuksena voi esiintyä huimausta, päänsärkyä, ruuansulatuskanavan ja nielun alueen oireita, yskää, unettomuutta, laastaria käytettäessä myös ihoärsytystä. Jos sinulla on sydän- tai verenkiertoelimistön sairaus, diabetes tai jokin muu sairaus tai olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärin kanssa. Itsehoitolääke. Valmisteyhteenvetojen lyhennelmä 29.09.2020. Perustuu 04/2020 – 08/2020 päivättyihin valmisteyhteenvetoihin. Lisätiedot: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Finland Oy, puh: 0800 77 40 80, s-posti: scanda.consumer-relations@gsk.com. Tavaramerkit ovat GSK-konsernin omistamia tai sille lisensoituja. ©2020 GSK tai lisenssinhaltija. 10/2020, PM-FI-NICOT-20-00048.